Lasne-Chapelle-Saint-Lambert

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van deze pagina vind jij samengestelde info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert!

zonnepanelen installateur 1380
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Groene investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteLasne
Postcode13800
Gasverbruik20.630 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€160,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Lasne. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Lasne bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Lasne-Chapelle-Saint-Lambert
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4850), dan is jouw winst al gauw €601. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert schommelen tussen de €4200 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €710,00 (onkosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118706€3500 – €4500€390
2300012€5075 – €5600€625
3350015€6000 – €6250€825
4420017€6500 – €6725€940
5451019€6950 – €7300€1010
6490021€7400 – €7975€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Lasne-Chapelle-Saint-Lambert ontdek je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert is 3315 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert?

Voor het plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lasne-chapelle-saint-lambert

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vind jij binnen enkele minuten een uitmuntende specialist in de buurt. Sommige specialisten beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf expliciet het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist biedt zo relevant zonnepanelen advies in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar check ook certificaten en keurmerken (denk aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Lasne-Chapelle-Saint-Lambert
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!