Ohain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Ohain? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze vergelijker ontdek jij omvangrijke adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Ohain!

zonnepanelen installateur 1380
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Groene investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteLasne
Postcode13800
Gasverbruik20.650 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€160,85

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Ohain mei 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Lasne. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Lasne bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Ohain
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4870), dan is het belastingvoordeel al gauw €604. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ohain fluctueren tussen de €4600 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op om en nabij 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €715,00 (tarief mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Ohain bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3475 – €4200€380
2295012€5275 – €5800€525
3354015€6025 – €6225€875
4386017€6500 – €6825€890
5434020€6975 – €7175€980
6483022€7450 – €7875€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Ohain bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ohain is 3325 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle mensen kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Ohain?

Puur voor PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ohain

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ohain vergelijken? Middels onderstaande tips heb je snel en eenvoudig een uitmuntende vakspecialist in jouw omgeving. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf duidelijk de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Ohain.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (denk aan VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ohain op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Ohain
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ohain een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!