Maransart

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Maransart? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door o.a. gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be vind je praktische details m.b.t. zonnepanelen kopen in Maransart!

zonnepanelen installateur 1380
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteLasne
Postcode13800
Gasverbruik20.640 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€160,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Maransart mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lasne. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Lasne zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Maransart
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4860), dan is jouw winst al gauw €602. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Maransart variëren tussen de €4500 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen resulteert in grofweg 2850 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €712,50 (prijs mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Maransart bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119707€3500 – €4475€440
2303013€5050 – €5700€525
3346016€6025 – €6175€725
4399016€6325 – €6675€940
5447020€7025 – €7200€1000
6503022€7450 – €7875€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Maransart zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maransart bedraagt 3320 kWh. Dit staat voor grofweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Maransart?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-maransart

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Maransart vergelijken? Via het onderstaande stappenplan vind je in een zeer korte periode een goede aanbieder in jouw eigen buurt. Veel leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Maransart.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Als laatste krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Maransart op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Maransart
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Maransart een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!