Couture-Saint-Germain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Couture-Saint-Germain? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels deze pagina lees jij samengestelde toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Couture-Saint-Germain!

zonnepanelen installateur 1380
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Draag bij aan een milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieWaals Brabant
GemeenteLasne
Postcode13800
Gasverbruik20.620 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€160,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Couture-Saint-Germain mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lasne. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Lasne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Couture-Saint-Germain
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4840), dan is het belastingvoordeel al gauw €600. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Couture-Saint-Germain schommelen tussen de €5300 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor zo’n 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €707,50 (tarieven mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Couture-Saint-Germain kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119507€3625 – €4500€390
2289011€5225 – €5775€525
3336014€6000 – €6275€750
4403017€6525 – €6750€940
5450020€6925 – €7175€980
6505022€7700 – €7925€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Couture-Saint-Germain ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Couture-Saint-Germain bedraagt 3310 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Couture-Saint-Germain?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-couture-saint-germain

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Couture-Saint-Germain vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vergelijk jij binnen enkele minuten een erkende specialist in jouw streek. Verschillende leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets de aard van de woning. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Couture-Saint-Germain.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan naam, het 06-nummer, en het mailadres. Hierdoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Couture-Saint-Germain op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Couture-Saint-Germain
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Couture-Saint-Germain een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!