Ransberg

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Ransberg? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. deze website vind je samengestelde toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Ransberg!

zonnepanelen installateur 3470
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Groene investering.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenaken
Postcode34700
Gasverbruik22.750 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€172,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Ransberg mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be check je hoe het ervoor staat in de gemeente Kortenaken. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Kortenaken kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Ransberg
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4720), dan is het belastingvoordeel al gauw €585. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ransberg fluctueren tussen de €4400 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pakweg 2910 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Nuon betaal je al snel €727,50 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Ransberg kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117808€3575 – €4225€440
2285012€5025 – €5750€625
3350015€5900 – €6275€850
4400016€6425 – €6825€920
5455020€7025 – €7225€990
6501022€7600 – €7825€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Ransberg tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ransberg bedraagt 3475 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ransberg?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ransberg

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ransberg vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt tref je in een zeer korte periode een professionele vakspecialist in je woonplaats. De meeste aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het type huis. Het type dak (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Ransberg.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ransberg op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Ransberg
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ransberg aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!