Zarren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Zarren? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Middels de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker check je samengestelde raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zarren!

zonnepanelen installateur 8610
 • Structureel lagere energiekost.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortemark
Postcode86100
Gasverbruik22.590 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€175,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Zarren april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Kortemark. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Kortemark zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Zarren
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4810), dan loopt het voordeel al gauw op tot €596. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Zarren fluctueren tussen de €5200 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen wekt op zo’n 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €690,00 (tarief april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Zarren kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119206€3550 – €4275€430
2302013€5025 – €5850€575
3338014€5950 – €6075€750
4400016€6375 – €6675€890
5432020€7075 – €7150€1010
6486023€7700 – €7875€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Zarren lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zarren bedraagt 3595 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de klanten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Zarren?

Puur voor panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zarren

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Zarren vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs kies jij in korte tijd een erkende vakman in jouw omgeving. Veel adviseurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het type woning. Het soort woning (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Zarren.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten we hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zarren op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Zarren
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Zarren een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!