Masnuy-Saint-Pierre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Masnuy-Saint-Pierre? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van deze pagina doorzoek je waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Masnuy-Saint-Pierre!

zonnepanelen installateur 7050
 • Structureel lagere energiekost.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteJurbise
Postcode70500
Gasverbruik21.090 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€167,64

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Masnuy-Saint-Pierre februari 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Jurbise. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Jurbise zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Masnuy-Saint-Pierre
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4560), dan is jouw winst al gauw €565. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Masnuy-Saint-Pierre liggen tussen de €4300 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor zo’n 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio betaal je al snel €750,00 (vergoeding februari 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Masnuy-Saint-Pierre kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120408€3600 – €4300€390
2278011€5000 – €5750€675
3348014€5925 – €6100€875
4395016€6300 – €6775€880
5437020€6900 – €7125€970
6498023€7700 – €8100€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Masnuy-Saint-Pierre ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Masnuy-Saint-Pierre is 3545 kWh. Dit staat voor circa 10 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Masnuy-Saint-Pierre?

Voor het plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-masnuy-saint-pierre

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Masnuy-Saint-Pierre vergelijken? Dankzij het advies hieronder zoek je moeiteloos een uitmuntende vakman in jouw omgeving. Veel bedrijven beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het type huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan goedzonnepanelen advies in Masnuy-Saint-Pierre.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar check ook relevante keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Masnuy-Saint-Pierre op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Masnuy-Saint-Pierre
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Masnuy-Saint-Pierre een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!