Masnuy-Saint-Jean

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Masnuy-Saint-Jean? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze website bekijk je omvangrijke aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Masnuy-Saint-Jean!

zonnepanelen installateur 7050
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteJurbise
Postcode70500
Gasverbruik21.080 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€167,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Masnuy-Saint-Jean maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Jurbise. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Jurbise bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Masnuy-Saint-Jean
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4550), dan profiteer je al van een korting van zo’n €564. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Masnuy-Saint-Jean liggen tussen de €4900 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen wekt op circa 2990 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €747,50 (tarieven maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Masnuy-Saint-Jean kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120007€3425 – €4400€420
2296013€5125 – €5650€625
3356016€5975 – €6200€800
4387018€6375 – €6625€920
5441019€6950 – €7250€990
6516021€7500 – €8050€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Masnuy-Saint-Jean tref je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Masnuy-Saint-Jean bedraagt 3540 kWh. Dit staat voor zo’n 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de klanten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Masnuy-Saint-Jean?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-masnuy-saint-jean

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Masnuy-Saint-Jean vergelijken? Door onze stappenplan zoek jij vandaag nog een professionele expert in jouw eigen buurt. Tal van monteurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het soort huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Masnuy-Saint-Jean.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend versturen ze de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Masnuy-Saint-Jean op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Masnuy-Saint-Jean
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Masnuy-Saint-Jean een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!