Erbisoeul

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Erbisoeul? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Met zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij handige info over zonnepanelen kopen in Erbisoeul!

zonnepanelen installateur 7050
 • Lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteJurbise
Postcode70500
Gasverbruik21.060 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€167,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Erbisoeul juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Jurbise. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Jurbise zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Erbisoeul
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4530), dan pak je al snel €562. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Erbisoeul fluctueren tussen de €4000 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pakweg 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta of NLE betaal je daarvoor ongeveer €742,50 (onkosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Erbisoeul kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117206€3425 – €4250€430
2278011€5100 – €5825€650
3347016€6100 – €6275€775
4408016€6400 – €6825€900
5433020€6950 – €7250€990
6509022€7425 – €8075€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Erbisoeul lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Erbisoeul bedraagt 3530 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 12 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Erbisoeul?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-erbisoeul

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Erbisoeul vergelijken? Door onze stappenplan kies jij vandaag nog een professionele monteur in jouw eigen buurt. Verscheidene leveranciers beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de aard van het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Erbisoeul.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van experts uit de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Erbisoeul op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Erbisoeul
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Erbisoeul een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!