Erbaut

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Erbaut? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be check je veelzijdige adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Erbaut!

zonnepanelen installateur 7050
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteJurbise
Postcode70500
Gasverbruik21.050 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€167,02

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Erbaut maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Jurbise. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Jurbise zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Erbaut
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4520), dan is het belastingvoordeel al gauw €560. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Erbaut schommelen tussen de €4900 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in zo’n 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €740,00 (vergoeding maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Erbaut kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117108€3675 – €4325€430
2271013€5300 – €5875€575
3342014€6100 – €6025€800
4386017€6525 – €6775€910
5455020€7025 – €7125€1000
6499022€7575 – €8050€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Erbaut lees jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Erbaut is 3525 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste consumenten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Erbaut?

Voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-erbaut

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Erbaut vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten tref je in een zeer korte periode een goede vakman in jouw streek. Een aantal bedrijven hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Erbaut.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op certificering (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Erbaut op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Erbaut
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Erbaut een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!