Herchies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Herchies? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via de zonnepanelen-vergelijker check jij accurate info die helpen bij zonnepanelen kopen in Herchies!

zonnepanelen installateur 7050
 • Structureel lagere energiekost.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteJurbise
Postcode70500
Gasverbruik21.070 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€167,33

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Herchies februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Jurbise. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Jurbise zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Herchies
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4540), dan loopt het voordeel al gauw op tot €563. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Herchies komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2980 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of NLE betaal je al snel €745,00 (kosten februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Herchies is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120007€3450 – €4275€430
2290013€5300 – €5850€525
3328016€5925 – €6075€700
4417018€6525 – €6675€950
5430019€6975 – €7150€1020
6486021€7675 – €8100€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Herchies ontdek jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herchies is 3535 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 panelen van 290 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Herchies?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-herchies

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Herchies vergelijken? Door middel van onze stappenplan heb je moeiteloos een betrouwbare aanbieder in je woonplaats. Tal van bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft dan goedzonnepanelen advies in Herchies.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Herchies op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Herchies
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Herchies een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!