Houffalize

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Houffalize? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Middels de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van onze vergelijker check je actuele details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Houffalize!

zonnepanelen installateur 6660
 • Makkelijk geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHouffalize
Postcode66600
Gasverbruik21.240 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€167,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Houffalize juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Houffalize. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Houffalize is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Houffalize
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4960), dan is het voordeel al snel €615. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim enkele honderdduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Houffalize liggen tussen om en nabij de €5200 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €677,50 (kosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Houffalize kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117808€3650 – €4350€430
2280012€5000 – €5825€500
3332016€5975 – €6200€725
4413016€6300 – €6600€950
5431019€6925 – €7200€960
6503023€7400 – €8075€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Houffalize bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Houffalize bedraagt 3520 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Veel huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Houffalize?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-houffalize

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Houffalize vergelijken? Door onze stappenplan zoek jij vandaag nog een professionele monteur in je postcodegebied. De meeste specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets de aard van de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Houffalize.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van specialisten uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Houffalize op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Houffalize
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Houffalize een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente