Mont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Mont? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze vergelijker doorzoek jij uitgebreide adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Mont!

zonnepanelen installateur 6661
 • Lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHouffalize
Postcode66610
Gasverbruik23.820 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€175,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Mont september 2023

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Houffalize. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Houffalize zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Mont
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5040), dan is het belastingvoordeel al gauw €625. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Mont fluctueren tussen de €4900 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2860 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en/of Powerpeers betaal je al snel €715,00 (tarief september 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Mont bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117108€3500 – €4400€430
2287011€5025 – €5850€500
3340014€5900 – €6100€750
4402017€6400 – €6650€880
5437019€6975 – €7175€960
6490023€7425 – €7950€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Mont zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mont bedraagt 3410 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Mont?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mont

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Mont vergelijken? Met het onderstaande stappenplan tref je snel en eenvoudig een goede aanbieder in de buurt. De meeste adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk expliciet het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Mont.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Mont op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Mont
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Mont een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!