Nadrin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Nadrin? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Door zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door deze website lees je uitgebreide info over zonnepanelen kopen in Nadrin!

zonnepanelen installateur 6660
 • Lagere energielasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHouffalize
Postcode66600
Gasverbruik23.810 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€175,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nadrin september 2023

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be check je hoe het ervoor staat in de gemeente Houffalize. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Houffalize kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Nadrin
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€5030), dan loopt het voordeel al gauw op tot €624. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nadrin zitten vaak tussen de €4200 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €712,50 (onkosten september 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Nadrin bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3675 – €4200€400
2285011€5125 – €5725€650
3344014€6050 – €6225€825
4392018€6550 – €6675€930
5436020€6950 – €7150€980
6503023€7650 – €7975€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Nadrin tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nadrin is 3405 kWh. Dit staat voor zo’n 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh zijn dat 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de bewoners bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Nadrin?

Voor het leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nadrin

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Nadrin vergelijken? Met behulp van onze stappenplan kies je in korte tijd een professionele aanbieder in je woonplaats. Een aantal adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op het tarief. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf biedt zo relevant zonnepanelen advies in Nadrin.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar wees scherp op certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Nadrin op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Nadrin
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Nadrin een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!