Tavigny

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Tavigny? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze tool ontdek jij samengestelde details die helpen bij zonnepanelen kopen in Tavigny!

zonnepanelen installateur 6662
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHouffalize
Postcode66620
Gasverbruik23.840 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€176,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Tavigny juni 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Houffalize. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Houffalize kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Tavigny
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen heel voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4310), dan is het belastingvoordeel al gauw €534. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Tavigny schommelen tussen de €4800 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 2880 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €720,00 (prijs juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Tavigny bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3600 – €4275€430
2294011€5025 – €5900€625
3336015€6075 – €6075€850
4411017€6350 – €6775€880
5455019€7100 – €7250€980
6484022€7650 – €7975€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Tavigny tref je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tavigny is 3420 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Tavigny?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tavigny

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Tavigny vergelijken? Via het advies hieronder kies jij in een zeer korte periode een erkende vakspecialist in de regio. Een aantal bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Tavigny.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Tavigny op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Tavigny
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Tavigny een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!