Martelange

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Martelange? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze website doorzoek je waardevolle toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Martelange!

zonnepanelen installateur 6630
 • Lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLuxemburg
GemeenteMartelange
Postcode66300
Gasverbruik21.210 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€167,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Martelange mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Martelange. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Martelange zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Martelange
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4930), dan is het voordeel al snel €611. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Martelange liggen tussen om en nabij de €4200 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor zo’n 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €772,50 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Martelange kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120008€3650 – €4325€390
2299011€5225 – €5675€600
3322016€5900 – €6200€775
4411016€6400 – €6775€890
5448020€6900 – €7300€980
6494022€7575 – €7900€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Martelange achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Martelange bedraagt 3505 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Veel investeerders kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Martelange?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-martelange

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Martelange vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt heb jij in een zeer korte periode een erkende leverancier in de regio. Een aantal bedrijven bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Martelange.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Martelange op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Martelange
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Martelange verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!