Fauvillers

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Fauvillers? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels onze website doorzoek je toepasbare raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Fauvillers!

zonnepanelen installateur 6637
 • Lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuxemburg
GemeenteFauvillers
Postcode66370
Gasverbruik21.220 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€167,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Fauvillers mei 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Fauvillers. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Fauvillers is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Fauvillers
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4940), dan pak je al snel €612. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim tienduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Fauvillers schommelen tussen de €4200 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor ongeveer 3100 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent of Qurrent betaal je al snel €775,00 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Fauvillers kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118407€3475 – €4450€440
2278013€5225 – €5725€600
3360015€6050 – €6200€825
4391016€6350 – €6650€920
5452020€6900 – €7150€1010
6515022€7500 – €8125€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Fauvillers lees jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fauvillers is 3510 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 panelen van 285 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Fauvillers?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fauvillers

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Fauvillers vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan kies je moeiteloos een goede aanbieder in jouw omgeving. Het merendeel van de monteurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf het type huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Fauvillers.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Fauvillers op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Fauvillers
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Fauvillers een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente