Mabompré

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Mabompré? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be lees je actuele informatie aangaande zonnepanelen kopen in Mabompré!

zonnepanelen installateur 6663
 • Lagere energiekost.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHouffalize
Postcode66630
Gasverbruik23.850 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€176,44

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Mabompré juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Houffalize. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Houffalize is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Mabompré
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4320), dan bedraagt het voordeel al snel €536. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Mabompré liggen tussen de €4700 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in genereert om en nabij 2890 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en NLE staat dit al gauw gelijk aan €722,50 (prijspeil juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Mabompré kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119307€3575 – €4275€430
2297011€5150 – €5625€550
3358014€6000 – €6275€750
4392018€6325 – €6700€900
5438020€6950 – €7125€1010
6516022€7400 – €8125€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Mabompré bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mabompré bedraagt 3425 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Mabompré?

Voor PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mabompre

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Mabompré vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten heb je snel en eenvoudig een uitmuntende monteur in jouw eigen buurt. Sommige specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk duidelijk de woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Mabompré.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Als laatste ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de laagste offerte, maar bekijk ook certificering (bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mabompré op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Mabompré
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Mabompré aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!