Tailles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Tailles? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door deze website check jij bruikbare info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Tailles!

zonnepanelen installateur 6661
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Groene investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHouffalize
Postcode66610
Gasverbruik23.830 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€176,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Tailles september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij wat de regels zijn in de gemeente Houffalize. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Houffalize zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Tailles
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5050), dan pak je al snel €626. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Tailles fluctueren tussen de €4900 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2870 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €717,50 (vergoeding september 2023). Met goedkope zonnepanelen in Tailles kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117906€3675 – €4400€440
2273012€5025 – €5800€550
3353016€6000 – €6225€725
4390018€6500 – €6600€900
5441019€7000 – €7300€1010
6515022€7650 – €8175€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Tailles vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tailles is 3415 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3925 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De meeste mensen kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Tailles?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tailles

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Tailles vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan kies jij in enkele stappen een erkende vakman in jouw streek. Verschillende monteurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets duidelijk het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Tailles.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tailles op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Tailles
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Tailles verplichte kost – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!