Wibrin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Wibrin? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van onze vergelijker lees jij samengestelde raadgeving over zonnepanelen kopen in Wibrin!

zonnepanelen installateur 6666
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Draag bij aan een milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHouffalize
Postcode66660
Gasverbruik23.860 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€176,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Wibrin juli 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Houffalize. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Houffalize bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Wibrin
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4330), dan profiteer je al van een korting van zo’n €537. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wibrin liggen tussen de €5200 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2900 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €725,00 (tarief juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Wibrin kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120908€3650 – €4500€420
2295012€5125 – €5650€675
3324015€5950 – €6250€750
4404018€6325 – €6800€880
5445019€7000 – €7175€970
6492022€7525 – €8175€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Wibrin check je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wibrin bedraagt 3430 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Wibrin?

Voor PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wibrin

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Wibrin vergelijken? Door onderstaande tips heb jij in enkele stappen een goede installateur in je postcodegebied. Veel adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Wibrin.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wibrin op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Wibrin
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Wibrin een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!