Wiekevorst

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Wiekevorst? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van onze vergelijker ontdek jij accurate toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Wiekevorst!

zonnepanelen installateur 2222
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Lange levensduur.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode22220
Gasverbruik22.930 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€175,75

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Wiekevorst februari 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Heist-Op-Den-Berg. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Heist-Op-Den-Berg kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Wiekevorst
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4900), dan is het belastingvoordeel al gauw €607. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat wel veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wiekevorst schommelen tussen de €4700 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 3090 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €772,50 (tarieven februari 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Wiekevorst kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117307€3650 – €4425€380
2295012€5175 – €5725€625
3349014€6050 – €6250€800
4387016€6525 – €6650€950
5454020€6975 – €7200€960
6517022€7550 – €7900€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Wiekevorst bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wiekevorst bedraagt 3565 kWh. Dit staat voor grofweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde klanten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wiekevorst?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wiekevorst

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Wiekevorst vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in enkele stappen een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Veel leveranciers bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk duidelijk het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Wiekevorst.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wiekevorst op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Wiekevorst
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Wiekevorst aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!