Hallaar

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Hallaar? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Gezien dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via zonnepanelenvoordeel.be tref jij accurate tips aangaande zonnepanelen kopen in Hallaar!

zonnepanelen installateur 2220
 • Lagere energielasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode22200
Gasverbruik22.900 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€175,29

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hallaar mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Heist-Op-Den-Berg. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Heist-Op-Den-Berg is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Hallaar
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4870), dan is jouw winst al gauw €604. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hallaar variëren tussen de €4900 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in om en nabij 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €765,00 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Hallaar kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3675 – €4250€400
2289011€5150 – €5900€650
3341014€6000 – €6200€700
4412017€6350 – €6675€950
5450019€7075 – €7275€1010
6517023€7450 – €8200€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Hallaar achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hallaar bedraagt 3550 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1825 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Hallaar?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hallaar

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hallaar vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs zoek jij binnen enkele minuten een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Sommige adviseurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de aard van de woning. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Hallaar.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hallaar op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Hallaar
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hallaar een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!