Morkhoven

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Morkhoven? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van deze pagina ontdek je waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Morkhoven!

zonnepanelen installateur 2200
 • Lagere energielasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • BTW terugvragen.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHerentals
Postcode22000
Gasverbruik22.880 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€174,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Morkhoven mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Herentals. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Herentals zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Morkhoven
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4850), dan is het voordeel al snel €601. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Morkhoven fluctueren tussen de €4900 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in ongeveer 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €760,00 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Morkhoven kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117906€3700 – €4375€420
2308012€5050 – €5600€650
3353016€6075 – €6050€775
4410016€6550 – €6625€920
5465019€7000 – €7225€970
6511022€7625 – €7950€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Morkhoven zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Morkhoven bedraagt 3540 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Morkhoven?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-morkhoven

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Morkhoven vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten heb je snel en eenvoudig een erkende vakspecialist in de regio. Een aantal leveranciers hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de aard van de woning. Het soort dak (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Morkhoven.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Morkhoven op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Morkhoven
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Morkhoven aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!