Heist-Op-Den-Berg

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Heist-Op-Den-Berg? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van onze tool doorzoek jij praktische info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Heist-Op-Den-Berg!

zonnepanelen installateur 2220
 • Direct lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode22200
Gasverbruik22.240 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€171,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Heist-Op-Den-Berg mei 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Heist-Op-Den-Berg. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Heist-Op-Den-Berg bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Heist-Op-Den-Berg
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4960), dan pak je al snel €615. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Heist-Op-Den-Berg schommelen tussen de €4700 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2990 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent of NLE betaal je al snel €747,50 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Heist-Op-Den-Berg bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117207€3625 – €4250€440
2295013€5075 – €5625€650
3353014€5925 – €6200€750
4387017€6450 – €6600€930
5469019€7000 – €7150€960
6488022€7425 – €8125€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Heist-Op-Den-Berg lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heist-Op-Den-Berg is 3520 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Heist-Op-Den-Berg?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heist-op-den-berg

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Heist-Op-Den-Berg vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vind je in enkele stappen een deskundige vakspecialist in jouw omgeving. Het merendeel van de specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf het type woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur biedt zo goedzonnepanelen advies in Heist-Op-Den-Berg.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Nadien krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heist-Op-Den-Berg op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Heist-Op-Den-Berg
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Heist-Op-Den-Berg een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente