Noorderwijk

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Noorderwijk? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Met krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker vind je handige raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Noorderwijk!

zonnepanelen installateur 2200
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHerentals
Postcode22000
Gasverbruik22.890 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€175,14

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Noorderwijk mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Herentals. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Herentals kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Noorderwijk
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4860), dan is jouw winst al gauw €602. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Noorderwijk liggen tussen de €4800 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in zo’n 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €762,50 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Noorderwijk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3600 – €4325€440
2305012€5050 – €5850€625
3341014€6050 – €6200€700
4394017€6550 – €6650€940
5443019€7100 – €7275€970
6497023€7575 – €8050€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Noorderwijk bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noorderwijk bedraagt 3545 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Noorderwijk?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-noorderwijk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Noorderwijk vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan tref jij zonder problemen een professionele leverancier in jouw streek. Verscheidene installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Noorderwijk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Dan komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Noorderwijk op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Noorderwijk
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Noorderwijk een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!