Hastière-Par-Delà

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Hastière-Par-Delà? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Middels een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Door de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij handige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Hastière-Par-Delà!

zonnepanelen installateur 5541
 • Lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNamen
GemeenteHastière
Postcode55410
Gasverbruik22.090 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€171,80

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Hastière-Par-Delà februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Hastière. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Hastière kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Hastière-Par-Delà
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4560), dan bedraagt het voordeel al snel €565. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hastière-Par-Delà komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2870 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €717,50 (tarieven februari 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hastière-Par-Delà kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117008€3700 – €4275€390
2274012€5075 – €5750€675
3349016€6025 – €6075€800
4382018€6300 – €6750€930
5455020€6925 – €7150€1030
6496021€7650 – €7950€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Hastière-Par-Delà vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hastière-Par-Delà is 3545 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Hastière-Par-Delà?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hastiere-par-dela

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Hastière-Par-Delà vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten heb je snel en eenvoudig een betrouwbare monteur in jouw omgeving. Veel bedrijven bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Hastière-Par-Delà.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Zo weten wij hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hastière-Par-Delà op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Hastière-Par-Delà
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hastière-Par-Delà een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!