Hermeton-Sur-Meuse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Hermeton-Sur-Meuse? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij praktische gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hermeton-Sur-Meuse!

zonnepanelen installateur 5540
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieNamen
GemeenteHastière
Postcode55400
Gasverbruik22.070 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€171,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Hermeton-Sur-Meuse juli 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hastière. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Hastière is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Hermeton-Sur-Meuse
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten extra voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4540), dan is het belastingvoordeel al gauw €563. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim vele tienduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hermeton-Sur-Meuse fluctueren tussen de €4800 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €712,50 (prijs juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Hermeton-Sur-Meuse kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119807€3450 – €4225€390
2301012€5200 – €5850€575
3350014€5900 – €6150€850
4418017€6350 – €6800€900
5430020€7100 – €7300€1030
6499023€7675 – €7925€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Hermeton-Sur-Meuse achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hermeton-Sur-Meuse is 3535 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hermeton-Sur-Meuse?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hermeton-sur-meuse

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Hermeton-Sur-Meuse vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips vergelijk je in enkele stappen een uitmuntende vakman in je postcodegebied. Tal van adviseurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het type huis. Het soort woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Hermeton-Sur-Meuse.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hermeton-Sur-Meuse op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Hermeton-Sur-Meuse
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hermeton-Sur-Meuse aanvullend capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!