Agimont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Agimont? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Met zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker lees je waardevolle raadgeving over zonnepanelen kopen in Agimont!

zonnepanelen installateur 5544
 • Lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieNamen
GemeenteHastière
Postcode55440
Gasverbruik22.120 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€172,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Agimont juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hastière. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Hastière zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Agimont
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4590), dan is jouw winst al gauw €569. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Agimont fluctueren tussen de €5100 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pak ‘m beet 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €725,00 (kosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Agimont bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118707€3500 – €4250€380
2302012€5000 – €5700€600
3352014€6100 – €6175€700
4391018€6300 – €6850€900
5443019€6950 – €7300€990
6485023€7600 – €8075€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Agimont check je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Agimont bedraagt 3560 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Agimont?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-agimont

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Agimont vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kies je vandaag nog een professionele vakman in je woonplaats. Het merendeel van de aanbieders hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Agimont.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna versturen ze de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Agimont op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Agimont
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Agimont een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!