Waulsort

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Waulsort? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Wegens gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker ontdek je handige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Waulsort!

zonnepanelen installateur 5540
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNamen
GemeenteHastière
Postcode55400
Gasverbruik22.080 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€171,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Waulsort maart 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hastière. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Hastière bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Waulsort
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4550), dan bedraagt het voordeel al snel €564. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Waulsort komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in plusminus 2860 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €715,00 (vergoeding maart 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Waulsort kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120806€3700 – €4425€420
2288013€5275 – €5675€675
3333016€5925 – €6175€800
4416016€6400 – €6700€900
5448019€7075 – €7250€1000
6493022€7525 – €7800€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Waulsort ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waulsort is 3540 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de mensen kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Waulsort?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-waulsort

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Waulsort vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk jij binnen enkele minuten een deskundige specialist in je woonplaats. Het merendeel van de installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het soort huis. Het type dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Waulsort.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Waulsort op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Waulsort
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Waulsort een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!