Hastière-Lavaux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Hastière-Lavaux? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze website lees jij waardevolle info die helpen bij zonnepanelen kopen in Hastière-Lavaux!

zonnepanelen installateur 5540
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteHastière
Postcode55400
Gasverbruik22.060 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€171,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Hastière-Lavaux februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Hastière. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Hastière zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Hastière-Lavaux
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten met een lage rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4530), dan pak je al snel €562. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hastière-Lavaux variëren tussen de €5200 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor zo’n 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Nuon betaal je al snel €710,00 (onkosten februari 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Hastière-Lavaux kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119107€3400 – €4375€430
2304013€5200 – €5675€650
3344015€6025 – €6100€850
4412017€6475 – €6850€950
5438019€7050 – €7300€960
6504021€7450 – €7850€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Hastière-Lavaux bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hastière-Lavaux is 3530 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee mensen bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Hastière-Lavaux?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hastiere-lavaux

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Hastière-Lavaux vergelijken? Door middel van onze stappenplan vind je vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in jouw streek. Een aantal aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het soort woning. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Hastière-Lavaux.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hastière-Lavaux op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Hastière-Lavaux
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hastière-Lavaux een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!