Gougnies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Gougnies? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij accurate details aangaande zonnepanelen kopen in Gougnies!

zonnepanelen installateur 6280
 • Lagere energiekost.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteGerpinnes
Postcode62800
Gasverbruik20.200 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€160,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Gougnies juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Gerpinnes. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Gerpinnes zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Gougnies
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4420), dan bedraagt het voordeel al snel €548. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gougnies liggen tussen de €4000 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2930 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €732,50 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Gougnies bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117207€3625 – €4250€390
2277012€5175 – €5725€675
3350015€6050 – €6175€825
4386018€6425 – €6725€920
5454020€6900 – €7300€980
6501021€7675 – €8075€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Gougnies ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gougnies bedraagt 3400 kWh. Dit staat voor rond de 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Gougnies?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gougnies

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Gougnies vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs kies je zonder problemen een uitmuntende vakspecialist in de buurt. Het merendeel van de leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de aard van de woning. Het soort dak (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft dan goedzonnepanelen advies in Gougnies.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Gougnies op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Gougnies
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Gougnies een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!