Acoz

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Acoz? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels deze website doorzoek jij actuele informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Acoz!

zonnepanelen installateur 6280
 • Lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteGerpinnes
Postcode62800
Gasverbruik20.190 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€160,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Acoz juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Gerpinnes. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Gerpinnes is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Acoz
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4410), dan is het belastingvoordeel al gauw €547. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 500.000woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Acoz schommelen tussen de €5400 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2920 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €730,00 (prijs juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Acoz kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3525 – €4375€390
2280012€5100 – €5775€525
3358014€6025 – €6175€825
4406018€6550 – €6775€900
5436020€6975 – €7250€1010
6492022€7450 – €8025€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Acoz lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Acoz bedraagt 3395 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle bewoners installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Acoz?

Voor de installatie van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-acoz

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Acoz vergelijken? D.m.v. onze stappenplan tref jij moeiteloos een uitstekende leverancier in de buurt. Een aantal monteurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Acoz.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Acoz op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Acoz
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Acoz een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!