Loverval

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Loverval? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van onze website ontdek jij handige tips over zonnepanelen kopen in Loverval!

zonnepanelen installateur 6280
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteGerpinnes
Postcode62800
Gasverbruik20.220 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€160,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Loverval juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Gerpinnes. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Gerpinnes is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Loverval
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4440), dan is jouw winst al gauw €550. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Loverval fluctueren tussen de €4900 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert grofweg 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €737,50 (tarief juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Loverval kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117507€3575 – €4400€420
2309011€5150 – €5875€500
3358015€5925 – €6175€850
4405017€6350 – €6850€890
5432020€7050 – €7175€1010
6496022€7550 – €7800€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Loverval bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loverval bedraagt 3410 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Loverval?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-loverval

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Loverval vergelijken? Middels het advies hieronder kies je in korte tijd een betrouwbare vakman in jouw omgeving. Een aantal specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Loverval.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Loverval op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Loverval
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Loverval een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!