Joncret

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Joncret? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Door de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Wegens dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. deze pagina vind jij uitgebreide aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Joncret!

zonnepanelen installateur 6280
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteGerpinnes
Postcode62800
Gasverbruik20.210 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€160,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Joncret maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Gerpinnes. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Gerpinnes bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Joncret
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen extra goedkoop een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4430), dan is het voordeel al snel €549. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Er is wel verandering op komst: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Joncret liggen tussen de €4000 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €735,00 (prijspeil maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Joncret bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118806€3650 – €4425€430
2293011€5175 – €5675€600
3333014€6025 – €6025€725
4410017€6525 – €6675€890
5440020€6900 – €7300€1000
6508023€7450 – €8125€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Joncret achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Joncret bedraagt 3405 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De doorsnee bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Joncret?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-joncret

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Joncret vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt heb jij zonder problemen een uitmuntende monteur in jouw omgeving. Een aantal adviseurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de aard van het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Joncret.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn naam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Joncret op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Joncret
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Joncret een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!