Villers-Poterie

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Villers-Poterie? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Door de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. onze tool doorzoek jij uitgebreide raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Villers-Poterie!

zonnepanelen installateur 6280
 • Lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieHenegouwen
GemeenteGerpinnes
Postcode62800
Gasverbruik20.230 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€161,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Villers-Poterie juli 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Gerpinnes. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Gerpinnes kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Villers-Poterie
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waarmee consumenten extra goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4450), dan is het voordeel al snel €552. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Villers-Poterie liggen tussen de €5200 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in om en nabij 2960 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €740,00 (tarief juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Villers-Poterie kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118108€3575 – €4475€390
2288012€5000 – €5850€625
3331015€6050 – €6225€725
4381017€6325 – €6650€940
5456020€6975 – €7225€970
6485021€7675 – €8100€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Villers-Poterie ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Poterie is 3415 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 panelen van 295 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Villers-Poterie?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-poterie

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Villers-Poterie vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt heb je in korte tijd een deskundige vakspecialist in jouw omgeving. Sommige monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het type dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Villers-Poterie.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificering (zoals VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Poterie op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Villers-Poterie
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Poterie een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!