Sars-La-Bruyère

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Sars-La-Bruyère? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van onze tool tref je actuele tips aangaande zonnepanelen kopen in Sars-La-Bruyère!

zonnepanelen installateur 7080
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrameries
Postcode70800
Gasverbruik21.230 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€163,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sars-La-Bruyère februari 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Frameries. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Frameries zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Sars-La-Bruyère
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4700), dan pak je al snel €583. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 500.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (februari 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sars-La-Bruyère zitten vaak tussen de €4500 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert zo’n 2730 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of NLE betaal je daarvoor ongeveer €682,50 (kosten februari 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Sars-La-Bruyère kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3450 – €4225€410
2285011€5250 – €5850€525
3357014€6050 – €6175€800
4412016€6350 – €6650€910
5462020€7000 – €7175€990
6501021€7625 – €7950€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Sars-La-Bruyère achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sars-La-Bruyère is 3315 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De doorsnee mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Sars-La-Bruyère?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sars-la-bruyere

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sars-La-Bruyère vergelijken? Via de uitleg die hierna komt tref je in een zeer korte periode een deskundige monteur in jouw eigen buurt. Verscheidene aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Schets de karakteristieken van het huis. Het type dak (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sars-La-Bruyère.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van specialisten die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Sars-La-Bruyère op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Sars-La-Bruyère
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sars-La-Bruyère een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!