Eugies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Eugies? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Met zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van onze vergelijker tref je veelzijdige adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Eugies!

zonnepanelen installateur 7080
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrameries
Postcode70800
Gasverbruik21.200 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€162,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Eugies februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Frameries. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Frameries bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Eugies
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4670), dan pak je al snel €579. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Eugies komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2700 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €675,00 (tarieven februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Eugies kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119808€3550 – €4425€430
2296013€5250 – €5700€625
3338016€6025 – €6250€750
4383018€6400 – €6675€930
5468020€7075 – €7275€980
6499023€7600 – €7800€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Eugies ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eugies is 3300 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel mensen installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Eugies?

Bij het installeren van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-eugies

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Eugies vergelijken? Dankzij onze stappenplan kies jij in korte tijd een deskundige monteur in je woonplaats. Veel bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk het type huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Eugies.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van vakmannen uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Eugies op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Eugies
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Eugies een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!