Noirchain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Noirchain? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Met krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij deze pagina tref je praktische tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Noirchain!

zonnepanelen installateur 7080
 • Snelle terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrameries
Postcode70800
Gasverbruik21.220 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€162,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Noirchain maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Frameries. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Frameries zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Noirchain
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waardoor huishoudens heel voordelig een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4690), dan loopt het voordeel al gauw op tot €581. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Noirchain liggen tussen om en nabij de €4300 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen resulteert in grofweg 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €680,00 (tarieven maart 2024). Door goedkope zonnepanelen in Noirchain is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120406€3500 – €4500€420
2279012€5300 – €5625€550
3347014€5925 – €6200€700
4388018€6450 – €6625€950
5442020€7000 – €7200€1020
6514023€7650 – €8050€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Noirchain check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noirchain is 3310 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Noirchain?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-noirchain

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Noirchain vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten heb je moeiteloos een professionele specialist in jouw streek. Sommige monteurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer het type woning. Het genre dak (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Noirchain.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste versturen ze de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Noirchain op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Noirchain
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Noirchain een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!