La Bouverie

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in La Bouverie? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze tool vind je toepasbare info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in La Bouverie!

zonnepanelen installateur 7080
 • Minder betalen voor stroom.
 • Goed voor het milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrameries
Postcode70800
Gasverbruik21.210 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€162,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in La Bouverie juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Frameries. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Frameries zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis La Bouverie
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4680), dan is het belastingvoordeel al gauw €580. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in La Bouverie komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen resulteert in om en nabij 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €677,50 (tarieven juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in La Bouverie is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120508€3475 – €4375€440
2305013€5025 – €5725€650
3324016€6075 – €6175€775
4384017€6475 – €6775€920
5458020€7050 – €7150€1000
6504022€7525 – €7975€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck La Bouverie tref je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in La Bouverie bedraagt 3305 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in La Bouverie?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-la-bouverie

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in La Bouverie vergelijken? Met het advies hieronder zoek jij in korte tijd een goede specialist in je woonplaats. De meeste bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk het soort woning. Het soort huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist biedt zo professioneel zonnepanelen advies in La Bouverie.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in La Bouverie op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief La Bouverie
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in La Bouverie aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!