Fosses-La-Ville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Fosses-La-Ville? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Door zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze tool check je waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Fosses-La-Ville!

zonnepanelen installateur 5070
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNamen
GemeenteFosses-La-Ville
Postcode50700
Gasverbruik20.160 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€164,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Fosses-La-Ville juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Fosses-La-Ville. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Fosses-La-Ville zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Fosses-La-Ville
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen met een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4630), dan is het belastingvoordeel al gauw €574. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Fosses-La-Ville variëren tussen de €4900 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in plusminus 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €715,00 (tarieven juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Fosses-La-Ville kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3500 – €4350€410
2289012€5025 – €5700€600
3343016€5975 – €6125€875
4382017€6325 – €6850€930
5455020€6925 – €7200€1010
6482022€7650 – €7950€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Fosses-La-Ville ontdek je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fosses-La-Ville is 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Fosses-La-Ville?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fosses-la-ville

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Fosses-La-Ville vergelijken? Dankzij het advies hieronder zoek je in korte tijd een deskundige aanbieder in je woonplaats. Tal van installateurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de aard van het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Fosses-La-Ville.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Fosses-La-Ville op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Fosses-La-Ville
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Fosses-La-Ville een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente