Aisemont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Aisemont? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je actuele info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Aisemont!

zonnepanelen installateur 5070
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteFosses-La-Ville
Postcode50700
Gasverbruik20.670 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€163,41

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Aisemont maart 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat de regels zijn in de gemeente Fosses-La-Ville. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Fosses-La-Ville zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Aisemont
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4640), dan is jouw winst al gauw €575. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (maart 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Aisemont zitten vaak tussen de €5300 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa om en nabij 3090 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €772,50 (prijspeil maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Aisemont bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118708€3575 – €4450€390
2271013€5050 – €5750€500
3343015€5900 – €6275€725
4388017€6400 – €6725€880
5469020€7075 – €7200€1030
6500023€7650 – €8050€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Aisemont ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aisemont is 3435 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Aisemont?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-aisemont

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Aisemont vergelijken? Door het advies hieronder vergelijk jij in korte tijd een professionele vakman in je postcodegebied. Sommige installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan het tarief. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Aisemont.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Vandaar weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van adviseurs uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Aisemont op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Aisemont
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Aisemont een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!