Le Roux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Le Roux? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels deze pagina doorzoek je accurate details m.b.t. zonnepanelen kopen in Le Roux!

zonnepanelen installateur 5070
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieNamen
GemeenteFosses-La-Ville
Postcode50700
Gasverbruik20.680 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€163,57

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Le Roux februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Fosses-La-Ville. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Fosses-La-Ville bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Le Roux
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4650), dan profiteer je al van een korting van zo’n €576. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (februari 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Le Roux fluctueren tussen de €4100 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice of NLE betaal je daarvoor ongeveer €775,00 (tarieven februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Le Roux is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119307€3550 – €4350€400
2271012€5300 – €5600€500
3339015€5975 – €6050€800
4394016€6450 – €6650€940
5440019€6975 – €7150€970
6507021€7575 – €7825€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Le Roux vind je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Le Roux is 3440 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Le Roux?

Voor panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-le-roux

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Le Roux vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een deskundige vakspecialist in jouw streek. Verscheidene leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk het type huis. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Le Roux.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn naam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van deskundigen uit de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op certificering (voorbeelden zijn Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Le Roux op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Le Roux
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Le Roux een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!