Vitrival

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Vitrival? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met onze website vind jij toepasbare aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Vitrival!

zonnepanelen installateur 5070
 • Direct lagere energielasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteFosses-La-Ville
Postcode50700
Gasverbruik20.710 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€164,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vitrival maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Fosses-La-Ville. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Fosses-La-Ville bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Vitrival
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4680), dan is het voordeel al snel €580. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vitrival zitten vaak tussen de €4900 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pak ‘m beet 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €680,00 (tarief maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Vitrival bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119407€3475 – €4275€420
2294013€5000 – €5850€550
3330014€6050 – €6025€875
4417018€6475 – €6825€920
5451019€6950 – €7275€960
6496023€7550 – €8200€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Vitrival zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vitrival bedraagt 3455 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De meeste mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vitrival?

Puur voor panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vitrival

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Vitrival vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder tref jij zonder problemen een betrouwbare expert in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf duidelijk het huis. Het soort woning (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Vitrival.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Vitrival op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Vitrival
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Vitrival een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!