Sart-Saint-Laurent

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Sart-Saint-Laurent? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij onze tool lees je toepasbare informatie over zonnepanelen kopen in Sart-Saint-Laurent!

zonnepanelen installateur 5070
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNamen
GemeenteFosses-La-Ville
Postcode50700
Gasverbruik20.700 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€163,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sart-Saint-Laurent maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Fosses-La-Ville. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Fosses-La-Ville zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Sart-Saint-Laurent
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4670), dan bedraagt het voordeel al snel €579. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sart-Saint-Laurent komen doorgaans uit tussen de €4100 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in circa 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €677,50 (vergoeding maart 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Sart-Saint-Laurent bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118707€3625 – €4500€440
2289013€5275 – €5875€550
3357015€5925 – €6025€750
4392018€6475 – €6675€880
5437019€7000 – €7175€990
6505023€7625 – €8075€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Sart-Saint-Laurent ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sart-Saint-Laurent is 3450 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sart-Saint-Laurent?

Bij het installeren van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sart-saint-laurent

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Sart-Saint-Laurent vergelijken? Via onze stappenplan vind je snel en eenvoudig een deskundige vakspecialist in jouw eigen buurt. De meeste monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het type dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Sart-Saint-Laurent.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sart-Saint-Laurent op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Sart-Saint-Laurent
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sart-Saint-Laurent verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!