Sart-Eustache

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Sart-Eustache? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Dankzij gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be tref jij waardevolle tips aangaande zonnepanelen kopen in Sart-Eustache!

zonnepanelen installateur 5070
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Groene investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNamen
GemeenteFosses-La-Ville
Postcode50700
Gasverbruik20.690 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€163,72

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Sart-Eustache februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Fosses-La-Ville. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Fosses-La-Ville zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sart-Eustache
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4660), dan loopt het voordeel al gauw op tot €578. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sart-Eustache schommelen tussen de €4000 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €675,00 (tarief februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Sart-Eustache kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119208€3625 – €4275€430
2282012€5150 – €5800€500
3360016€6050 – €6200€750
4417018€6300 – €6825€880
5444019€6900 – €7175€1020
6480021€7500 – €8200€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Sart-Eustache bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sart-Eustache bedraagt 3445 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1825 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Sart-Eustache?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sart-eustache

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sart-Eustache vergelijken? Door middel van onderstaande tips zoek jij snel en eenvoudig een uitmuntende specialist in de regio. Tal van monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het soort huis. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Sart-Eustache.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sart-Eustache op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Sart-Eustache
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Sart-Eustache een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!