Roloux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Roloux? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij uitgebreide details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Roloux!

zonnepanelen installateur 4347
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteFexhe-Le-Haut-Clocher
Postcode43470
Gasverbruik22.420 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€172,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Roloux februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Roloux
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4640), dan loopt het voordeel al gauw op tot €575. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (februari 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Roloux fluctueren tussen de €4900 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2890 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Powerpeers betaal je al snel €722,50 (prijs februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Roloux kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3450 – €4500€390
2284011€5050 – €5850€575
3340014€5950 – €6075€775
4419018€6425 – €6825€880
5459019€6950 – €7150€980
6516021€7500 – €7850€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Roloux vind je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roloux bedraagt 3510 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Roloux?

Voor panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-roloux

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Roloux vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips heb je zonder problemen een goede aanbieder in je woonplaats. De meeste aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Roloux.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Roloux op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Roloux
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Roloux een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!