Voroux-Goreux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Voroux-Goreux? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van onze vergelijker check je waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Voroux-Goreux!

zonnepanelen installateur 4347
 • Direct lagere energielasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuik
GemeenteFexhe-Le-Haut-Clocher
Postcode43470
Gasverbruik22.430 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€172,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Voroux-Goreux juli 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Voroux-Goreux
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4650), dan loopt het voordeel al gauw op tot €576. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Voroux-Goreux komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €725,00 (vergoeding juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Voroux-Goreux kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3525 – €4450€430
2272011€5025 – €5800€575
3329014€5925 – €6100€750
4412018€6500 – €6700€880
5435020€7000 – €7250€1010
6494023€7400 – €7800€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Voroux-Goreux vind jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Voroux-Goreux is 3515 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Voroux-Goreux?

Puur voor zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-voroux-goreux

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Voroux-Goreux vergelijken? Geholpen door onze stappenplan kies je in korte tijd een deskundige specialist in je woonplaats. Veel adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Voroux-Goreux.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (denk aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Voroux-Goreux op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Voroux-Goreux
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Voroux-Goreux een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!