Noville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Noville? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. D.m.v. zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van deze pagina doorzoek jij waardevolle raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Noville!

zonnepanelen installateur 4347
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteFexhe-Le-Haut-Clocher
Postcode43470
Gasverbruik22.410 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€172,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Noville juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Noville
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4630), dan pak je al snel €574. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Noville fluctueren tussen de €4800 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €720,00 (tarieven juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Noville bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3500 – €4325€400
2293013€5150 – €5825€600
3328016€5925 – €6225€825
4413018€6300 – €6800€890
5457020€6975 – €7250€1030
6507022€7550 – €8100€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Noville vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noville bedraagt 3505 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Noville?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-noville

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Noville vergelijken? Middels onderstaande tips heb jij zonder problemen een professionele expert in jouw streek. Tal van monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer expliciet het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Kies tevens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Noville.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op die manier komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noville op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Noville
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Noville een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!