Arlon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Arlon? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van deze pagina check je samengestelde tips over zonnepanelen kopen in Arlon!

zonnepanelen installateur 6700
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLuxemburg
GemeenteArlon
Postcode67000
Gasverbruik21.290 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€168,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Arlon juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Arlon. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Arlon kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Arlon
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra voordelig een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5010), dan is het voordeel al snel €621. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Arlon liggen tussen de €4600 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op zo’n 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,00 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Arlon kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3475 – €4325€430
2302013€5000 – €5875€575
3335016€5975 – €6225€700
4380018€6550 – €6600€950
5470019€6900 – €7200€960
6516022€7550 – €8175€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Arlon ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arlon is 3545 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Arlon?

Tijdens de montage van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-arlon

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Arlon vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten zoek jij zonder problemen een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Sommige leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar het tarief. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het soort woning. Het genre woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Arlon.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar let ook op de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Arlon op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Arlon
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Arlon een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente