Attert

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Attert? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels zonnepanelenvoordeel.be lees je bruikbare informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Attert!

zonnepanelen installateur 6717
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Los van de energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteAttert
Postcode67170
Gasverbruik21.300 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€168,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Attert juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Attert. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Attert zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Attert
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5020), dan is het voordeel al snel €622. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Attert zitten vaak tussen de €5400 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert plusminus 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €692,50 (kosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Attert kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119007€3625 – €4300€420
2309013€5300 – €5625€625
3332016€6000 – €6025€875
4393018€6400 – €6725€910
5459020€6925 – €7225€1010
6511022€7475 – €8100€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Attert bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Attert bedraagt 3550 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Attert?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-attert

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Attert vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vind jij zonder problemen een betrouwbare monteur in jouw streek. Veel specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de aard van de woning. Het soort dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Attert.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Attert op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Attert
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Attert een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente